Velkommen til Haralias Kennel.

En av mange vellykket dager for NJCH Näsfjällets Diva.

NM 2015

Njch Näsfjällets Diva deltok på Nm 2015 og bestod med glans den helga. Tross litt dårlige forhold med regn og frossen bakke så sammlet hun sammen 1 hare første dag og 1 hare andre dag og sendte oss helt opp på 6 plass. Meget fornøyd.

Ny tittel

Sørperlas Norma er nå Norsk og Svensk Jaktchampion på sine 3 jaktprøvestarter sesongen 2015.


Telemark HHK-SP: 1+1Rå Prøvevinner småhundprøve 2015.

Buskerud HHK-SP: 1Rå

Värmland DK: 1+1Rå og nr 2 på klubbkampen 2015 og beste norske.

A-Kullet

Gode Resultater på Første kullet mellom Diva og Proffen. Alle har vært på utstilling og funker meget bra i skogen. Håper på noen prøvestarter sesongen 15/16.

Haralias Atotti har VG på Utstilling Mai 2015
Haralias Axo har VG på Utstilling Mai 2015 
Haralias Aico har Good på Utstilling Mai 2015
Haralias A-ulva har Excellent på Utsilling Mai 2015
Haralias Aro mangler premie på Utstilling. 

Oppdatert med nye bilder og info under Valpekull i menyen til venstre.

Første viltet for Sørperlas Norma

20/10-14: i Går datt Norma sitt første vilt i bakken etter en kjempe bra los. Meget fornøyd.

Oppsummering av sommern

No44334/13 Sørperlas Norma
Har vert på 6 utstillinger i sommer med resultater:
 
 Gudbrandsdal Harehundklubb,Tretten: VG.jk 2Konk Dommer: Per Harald Sivesind
 Hadeland Harehundklubb,Jaren: EX. jk 1Konk Dommer: Bjørn Roald
 Hedemark Harehundkubb,Slåstad: VG.jk 2Konk Dommer: Oscar W Nilsen
 Norsk Harehundklubbs Forbund,Biri: VG.jk Dommer: Bo Wallin 
 Vestoppland Harehundklubb,Biri: Good.jk Dommer: Catharine Forsberg
 Hedemark Harehundklubb,Prestøya: VG.uk Dommer: Eli-Marie Klepp
 
Er meget fornøyd så langt. Kommer mer info om utstillingene i menyen til venstre.

Norsk Jaktchampion fat!

Var på årsmøte i Vestoppland Harehundklubb og fikk utdelt Rosemålet Fat for oppnådd NJCH og 1SP hare og 3SP hare på Njch Näsfjällets Diva.

Norsk Jaktchampion

Diva har fått sin første tittel. hun oppnådde sitt Jaktchampionat i helga. Hun fikk karet til seg en 1Hare sp under vestoppland hhk sitt klubbmesterskap. hun ble nr 3 på prøva.

NJCH Näsfjällets Diva har oppnådd dette på 5 prøvestarter. 1Rå,1Ha,1Ha,3Ha,0!!
som dere ser er diva en meget god harehund. Det er skutt 4 harer for hemme på 3 år. :) 

Debutantmesterskap 2013

Den 19 oktober gikk Frank sin første jaktprøve med JF Frøya. hun jaget til en flott 1pr og med sine 186pp/194kp kom hun også inn på pallen. en velfortjent 2 plass. 1 poeng bak 1 plassen. meget fornøyd med henne til nå. :)

Sørperlas Norma 6mnd

Nå er vi skikkelig i gang med slipping så håper da på en liten los i løpet av høsten. denne skal hovedsak jages inn på rådyr og rev. vi venter litt på sporsnø nå. den er sein i år. :)

Sørperlas Norma 4mnd

Norma ser ut til å vokse seg til ett flott ekstriør. 

Ny Drever på kennelen.

No44334/13 Sørperlas Norma.
 
Etter Doverdalens Scott og Aylar O/sørperla. Meget rolig og stabil valp. Spennende og se hva denne lille jenta kan tilby. men extriøret ser veldig lovende ut. Mere info kommer.

Utstilling

Jf Frøya på sin første utstilling. en meget våt dag! men nå kan vi da stille jaktprøve.

Näsfjällets Diva

Premiene og diplomene til Diva etter 2012 sesongen. Håper på mere gode dager neste år! Målet er Norsk Jaktchampion og Svensk Jaktchampion!!! :)

Näsfjällets Diva

Näsfjällets Diva har oppnådd denne sesongen på utstilling bir og på jaktprøve har vi klart 1Rå,1Ha,3Ha og 1x0 på 4 starter. Så legger nok jaktprøver og utstillinger på hylla før denne sesongen og satser jakt før og etter jul. Så får vi se Ossen neste sesong vil bringe. Godt fornøyd med drever sålangt!! :)

Jaktprøve debutt!!

9/9-12 Den 8.9 Var vi på vår første jaktprøve. Endte med 1Rå etter prøvetiden gikk ut. Meget fornøyd etter dagen og resultatet ettersom tidlig på sesongen. Finner mere info under Jaktprøver i menyen. Der kommer det inn resultater etter prøver.   

JF Frøya

Her er den nye valpen hos oss. hun er etter Ar Kaisa og Romsjøens jakken. hun er nå 3,5 mnd. er en meget flott og livlig valp. håper på en storjager etterhvert. :) Mer info og mere bilder kommer etterhvert. stamtavla hennes finner du i menyen til venstre. 

Den nye håpefulle!

Den 14 juli reiser vi og henter vår nye dunkervalp. Navnet blir JF Frøya. var og plukket ut for ei uke siden og ett meget gjemt og flott kull. ett vanskelig valg! mere info kommer :)

Excellent :)

Näsfjällets Diva fikk Excellent og vant sin klasse på VHHK utstilling på odnes 22/4-12. Se kritikk og mere info om utstillinga under utstillinger i menyen til venstre.

Dunker valper!

4/5-12 I dag ble valpene etter AR Kaisa og Romsjøens Jakken født. Det ble 12 valper men 1 død. Fordelingen ble 7 tisper og 4 hanner. 5 tisper sort/blakk 2 tisper droplete. 1 hanne droplete og 3 hanner sort/blakk. vi har førstevalget på sort/blakk tispe så om en mnd tid så drar vi oppover til Trondheim før og plukke ut og se på valpene. 

Det er 5 tisper og 2 hanner ledig. 
Så ved interesse så kontakt Jan Ståle Foss på 
Tlf: 40093459..

Klar til utstilling

16/4.  Har jobbet masse med utstillingstrening å håper det sitter nå. spent på å se vordan det går på første utstillinga den 22 april. desverre er det bare 3 drevere påmeldt så vi får se hvordan det går :)

Rip

1/4 i dag avlivet vi dunkeren Laica. hun viste tegn til agresivitet og kontakt løs å ubrukelig hund i skogen. Men ny valp på gang i juli. 

Vårutstilling!

Nå er Näsfjällets Diva påmeldt på Vestoppland Harehundklubbs vårutstilling på odnes 22 april. Veldig spent på hva jeg får på henne. Håper på en positiv tilbakemelding. Tenkt å stille henne 3 4 ganger i vår/sommer, også fullt kjør på jaktprøver til høsten. Er jeg så heldig å få henne JCH i høst så blir det valper på henne til våren igjenn :)

Ny Dunkervalp på gang!

22/3 Nå er AR Kaisa parret med Romsjøens Jakken parret å venter på valper fra den kombinasjonen. Oppdretter er Jan Ståle Foss fra trøndelagen. Har 1 valget på sort/blakk tispevalp. Venter i spenning nå.

I går var vi også ute med vår 13 år gammle dunkertispe å hun jaget hare i 2,5 time å da koble i los. meget bra å ikke minst imponerende av en hund på 13 år. Centa er februar 99 model å er etter Erling Danielsberg fra Næroset.

Nasfjallets Diva og Fjellbakkens Bellman

Vi har fått en Drever til i Jaktlaget en hann hund på snart 3 år som funker ganske bra. har stor interesse for rev og jager stort sett det meste. felt flere rådyr og hare og rev for han. kommer tilbake mer mer infi om hunden seinere. :)

Rådyrloser

Näsfjällets Diva har hatt ett par rådyrloser i høst men desverre ikke noe fall. men det er ikke så viktig heller i høst. men hun har hatt en på 40 min ca tapsfritt før dyra ble støkt og dro ut og en på hele 95 min. :)  hun henger ikke på langt men slipper etter 8 9 hundre meter ut men ser det som positivt når hun ikke er eldre. hun er nå 9 mnd gammel. 

Velkommen til hjemmesiden vår

NY FILM av Drevern Näsfjällets Diva tar ut hare i film i menyen til venstre. 

Näsfjällets Diva Første Dot.

6.10.11 I går ble det felt Divas første vilt. 3 timer los noe jeg nesten ikke trodde selv. men fortsetter hun sånn blir det jaktprøver til neste høst. utstillinger til våren. 

FILM

en ny film i menyen til venstre. Centa jager hare etter ca 3,5 time fot. en fortent los etter det.  

FILM

NY FILM. Dunkeren Centa jager sin andre hare før dagen. filmen ligger i menyen til venstre.

Frank sin første for sesongen.

8/10-11 I går skaut min far en hare etter ca 90 min los med dunkern centa. en flott hare. 

Velkommen til hjemmesiden vår

8/10-11 I dag la jeg inn en ny film av drevern diva som jager på en meget vanskelig hare. den var liten men bra trening for hunden. Filmen finner dere under filmer på menyen på høyre side. :)

Hans Jørgen sin første dot.

1/10-11 I dag skaut min bror sin aller første hare. noe han var meget fornøyd med. han er fylt 12 år og en veldig ivrig harejeger. vi gratulerer :)

Näsfjällets Diva 6 Mnd

28/9-11 I går var Näsfjällets Diva 6 mnd. en riktig lovende hund i mine øyne. ser fram til og følge opp diva. 

dunkern

28/9-11 Til helgen skal dunkern Laika prøves. nå er hun endelig ferdig med løpetiden. skar bli intresangt og prøve hun nå å se om det går ann og få tatt en hare før hun. men får ikke begynt før 1 oktober grunnet elgjakta den siste uka i september. her er bilda av hun. hun er 3 år og 3 mnd.  

Knall start

18/9-11 Lørdag den 17 september var vi ute på ett knall fint føre med nattefrost. kom på fersk fot med drevern på morgenen og etter ca 30 40 min fot tok hun ut haren selv med ett beskrik. Desverre ble den litt støkt og dro ut å diva holdt på ca 15 min å slippte etter et tap. vi jobbet litt til med den men ble ikke noe mer los med drevern. da hentet vi gamle hunden og slippte på en ny hare å ca 20 min fot var den på beina. den kom først opp til oss og dro opp i åsen. etter 75 min kom den tilbake til meg å der kom den ikke lenger :). i dag ble det også en liten los med Drevern å en på Dunkern Centa. derfor Laica ikke blir bukt nå er for hun har løpetid. :(

Første losen i skog

15/9-11 Har vøri oppi Etnedalen i 2 dager på jakt å kom hjem i efta å rett i vegen med Näsfjällets Diva. i dag klarte hun endelig å finne det hun lette etter. en kjempe bra innsats ta en på 6 mnd. Ble ca 20 min med hakkete los. men står på og driver bra. STOR fornøyd :D

diva på fot.

28/8-11 NY FILM 😀 Lagt ut en ny film av diva. hun jobbet kjempebra på harefot i dag. hun drev på fot i over 2 timer noe som er kjempe bra. Hun fikk desverri ikke ut den men kommer nok en dag. Ser hun på filmsiden i menyen til venstre. 🙂

Husk også å sjekke min jaktblogg. den blir jevnlig oppdatert etter hvert slipp. mvh kim

Første losen

18/8-11 i går var vi harehegn. der fikk vi ut hare etter litt tråkking. men hun fikk ikke helt ferten av den med en gang men etter andre turen vi fikk den på beina klemte hun til. hun jaget over det jeg hadde forvente. hun holdt på med den og loset i ca 30 min men jobbet i ca 1,5 time etter hun hadde miste den. er kjempe fornøyd med diva så langt. hun er ekstremt ivrig etter hare som jeg synes er ett pluss. håper hun fortsetter med og bli god på hare. fikk ikke fime noe i henget men lover det kommer etterhvert:)

16/8-11 i morgen skar vi prøve drevern i harehegn for første gang. hun begyner og intresere seg mer og mer for det. har hatt litt kontakt med hare siden hu kom hjem til meg. fant her for litt siden enda en ihjelkjørt hare og så mitt snitt i og bruke den til trening. jeg skar den opp litt i brystet og dro den ca 200 meter med 2 vinkler og starte sporing etter en god halvtime. men når hun fikk fert på sporet fulgte hun meg rett til haren uten feil. maks 2 meter over sporet på vinkla og kastet seg rundt og rett på sport igjen og. når hun kom fram til haren kastet hun seg under buska der jeg hadde gjemt haren og bustet skikelig. etter det har hun blitt en helt anerledes hund å gå med i skogen. blir spennende og prøve hun i harehegn i morgen. kommer med mere informasjon om hvodan hengslippet ble og kanskje en liten filmsnutt kommer:)  

4 mnd

28/7-11 Nå er Diva blitt 4 mnd. har vurdert og ta meg en tur i harehegn med hun å teste om hun er ivrig. har hatt en del turer i skogen som jeg regner med kan komme godt med nå når alt begynner. Fra 21 august blir det en god del turer i skogen og masse trening til jakta å da regner jeg med det kommer til og bli ende mer. ser fram til denne høsten. kommer innlegg og kanskje en film etter turen i harehegnet i løpet av august. følg med :)

3 Mnd

27/6-11 I dag er nurket 3 månder og vi har alt vært en del i skogen. var ute en tur før ett par dager siden og da fant vi harespor i en våt myr. vi satte oss ned og hun begynte og gå litt rundt og nese. vi satt der ca 2 timer før vi ruslet hjem. hun var ca 100 meter unna meg på myra og en periode var hun borte i skogen. men 5 min maks da men posetivt til og ikke være mer en 3 mnd. nå sover hun i buret sitt etter en litt lang gåtur i kveld:) god natt folkens..

første kontakt med hare.

En kompis av meg var uheldig og fikk kjørt ihjel en hareunge i pinsehelgen. å da så jeg mitt snitt og ta den med hjem til drevern. Jeg ble ganske overraske da jeg tok fram den til diva. hun kastet seg rett bort på haren og beit den over ryggen å begynte å riste den. hun var ikke en gang skeptisk på hva det var. jeg syntes det var kjempe morro og se på hun dro den med seg over plenen og sette pris på en smak av haren. håper hun kommer til å bli like ivrig etter hare i framtiden. 😀 

Første utstilling med Diva

02/06-11 I dag har vi vert på hadeland på utstilling. Når jeg kom dit fikk jeg meldt på min 10 uker gammel valp som synes gjorde det kjempe bra. hun oppførte seg veldig bra i ringen og er kjempe fornøyd med dagen. hun fikk 1 pr og ble nr 2 i Bis. vi reiste fra der veldig stolte med ett glass og en roset og en valpepakke. kjempe fornøyd med dagen og Diva har blitt sosialisert veldig mye med andre hunder og mennesker i dag. 😀 Flere bilder på mappa Näsfjällets Diva

Diva

22/5 Lørdag reiste vi til Nusnäs i Sverige etter Näsfjällets Diva. Nå har hun endelig kommet hjem til Norge. hun er utmerket og ha inne i huset vel så lenge Men til nå er jeg kjempe fornøyd med hunden og kribler mer og mer for hver dag som går med til høsten og tid for jakt! 😀 

Sverige

16/4 I dag var vi til mora i sverige og så på drever kullet. ett kjempe fint kull med kjempe fine valper.. nå har jeg plukket ut diva og det ble den jeg hele tiden likte. Fine andre valpene som var i kullet og det er fortsatt 2 valper ledig i kullet til zorro og lottie. 1 hanne og 1 tispe ledig.. Noen som er interesert i valp av denne kombinasjonen så kan dere kontakte Näsfjällets Kennel http://www.nasfjalletskennel.se/ , Stefan Eriksson kan nås på  0046705090911. Bilder av diva og kullet er lagt ut på albumet Näsfjällets Diva. 

Näsfjällets Diva

6/4-11 kullet vokser og jeg har falt veldig for en av valpene der. Det er den som er mørkest i kullet. Hun har ikke hvit halsring men det får gå. Noe som kan være ett minus når det gjelder høye konkuranser i utstillingsringen. Men spiller ingen rolle så lenge den kan gjøre sitt i skogen. Skal til sverige den 16 april og se på valpen og kommer til og ta mer bilder da. Kommer til og lage en egen mappe i menyen så kan følge bilder og diverse der. 

Näsfjällets Diva

27/3-11 ble diva født. 3 tisper og 1 hanne i kullet til Lottie og Zorro. Alle er trefarget men ikke helt svarte. men blir morsomt å se når dom blir litt eldre. flere bilder kommer etterhvert. følg med!😀

Valper på gang!

Snakket med Stefan denne uka og han var ganske sikker på lottie hadde valper i magen nå. Det har gått 5 uker siden parringen nå så burde se det på hunden. hun drikker mye vann og håra rundt spenene hadde begynt vri seg til siden. Valpene ventes i uke 12. Kommer nærmere tilbake når valpene blir født.

Bestilt Valp

Har bestilt Drevervalp av Nasfjsllets kennel i sverige. ventes i mars så blir spennende. tispevalp jeg er ute etter. Er etter skogsstigens Zorro og Harkila lottie. Vært brukt samme kombinasjon før og lover veldig godt. alle valper jaget før 10 mnd.

Far til drevervalpen

Njch Sjch Finjch Skogsstigens Zorro (S32311/2004)

* HD-fri, CK på utstilling

* Jager både Hare, Rev, Rådyr & Hjort med intensitet

* 1+1 Rå D-Cert ved 9 månders alder

* Njch og Sjch ved 18 og 24 månaders alder

19 st 1:a pris på Hare, 59 st 1:a pris på Rådyr og 1 st 1:a pris på Hjort

* Norgesmester og Nordiskmester 2008

* Årets Drever-unghund i Norge 2005

* Årets Drever i Norge 2006 og 2008

* 6 Ep i søk, upptagningsförmåga, drev sikkerhet, drevsätt, tap, mål,
   jaktduglighet & lynne.

* Forventer jaktstærka hundar med mye jaktlyst.

Mor til drevervalpen

J Härkilas Lottie I


e   SJCH SUCH Härkilas Gorm u Härkilas Pila  

Jaktprøver: 2009 2 rå, Januari 2010 1+3 Rå

Utställning: 2 ukl, 1 ukl, 1 Cert, 1 jkl
 
Lottie er et sterkt framtidsløfte med mye
 motor. Hun har et søk som ligger mellom 10-20 min og jager både hare rev og rådyr. Hennes sterkeste sida er nok målet og viljen ta og finne vilt. Hun er en underbar familiehund.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...

www.dreverlos.com | Svar 28.03.2011 21.44

fin side og fine hunder du har.stå på

Knut (ekkos.blogg.no) | Svar 18.02.2011 16.14

Hei!

Jeg har selv en dunker med lignende utseende. Regner med å bli trukket en premiegrad pga fargen, men en 2.premie bør være oppnåelig om resten er bra!:)

kim alund 20.02.2011 20.53

ja fin hund du har. skar prøve og stille hunden oppat til en annaen dommer og se hva je kan få av den.

lykke til videre med din hund

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

28.11 | 19:57

Hei vet du om noen Drever som skal ommplaseres skal brukes på horte jakt og ønske om å gå spor kurs og etter søk

...
01.07 | 12:36

Hei!
Vi mistet vår drevertispe på 13 år 10.juni. Har du planer om nye drevervalpekull i nær fremtid? Da er vi i så fall interessert i trefarget tispe.

...
11.03 | 18:50

our old labrador retriever just died after 14 years and we’re looking for a new friend for our 4-year old bassethound,
do you have any drever puppies?

...
12.12 | 20:28

ønsker å kjøpe valp våren 2019. Er ute etter drever som har god harelyst. det ser ut som du kansje har hunder med disse egenskapene. jeg treffes ikke før i feb.

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE